Day turns to night, night turns to whatever we want

När man en sen måndagskväll går längs gator och vandrar under stjärnhimlen. Då man snubblar genom ytterdörren och sömniga ögonlock plötsligt väcks till liv. Mungipor lyfts när 10.9g papper hamnar i handen på en blåögd flicka med häpen blick och ett leende som syns tvåtusenfemhundra meter långt bort. 

Flickan går ner längs källartrappan med pannlampan som morfar gett henne någon dag tidigare på det lilla släktkalaset där det inte fanns någon fiskedamm. Det var trots allt den presenten som var lite bättre än de andra. Det var även den dag hon så stolt blåst ut alla ljus på marängsvisstårtan och fått önska sig något som ingen får reda på. Paket hade dykt upp på morgonen med två bullar, minitårta, och ett glas juice på sängen. Denna fina dag skulle kunna beskrivas med låten good life. För den låten gör henne glad, och det var precis vad hon var den här dagen.

Men nu var det måndagskväll och tack vare 10.9g papper hade glädjen fallit likt "victoriafallen i hjärtat av djupaste Afrika". Glädjen var kvar när flickan samma kväll stod med colgates tandkräm och borstade tänderna, och ett bra tag efter det. Hon somnade den natten med häpen blick, ett leende som syntes tvåtusenfemhundra meter långt bort med 10.9g papper bredvid sig.


Oyaa oyaa


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0