I hit the sidewalk and this is how it starts

För det handlar kanske inte bara om solstrålar, stjärnor och fina badstränder. Det kanske handlar om att upptäcka nytt och hitta nya vägar. Låsa gamla dörrar, hitta nya nycklar, måla om väggar.
Förbereda sig för landning och följa riktningar som ska leda någonstans.

Men å andra sidan kanske man inte alls är förtjust i nya vägar. Man kanske tycker att de nya nycklarna inte passar och att den nya målarfärgen inte alls är som den ska vara. Så när andra börjar prata om nya badstränder och bestämmer sig för att gå dit går man åt andra hållet.
När man blir inbjuden till nya dörrar springer man tillbaka till de gamla och slänger nycklarna under bordet.
Och när andra börjar förbereda sig för landning då stannar man kvar.
För på något sätt känns det så mycket bättre där.

För du har en längtan som aldrig tycks gå över

Man ler när vänner berättar om sina pojkar. Hur de på något vis lyckas ändra allt i deras huvud och få sorgliga stunder att knappt kännas av. Hur varje liten tråkig del av vardagen ändras med hjälp av texter på armar, bord, och anteckningsböcker. Man ler när de berättar om händelser som låter sagolika och om minnen som aldrig tycks försvinna. Hur de går runt och skrattar åt sådant som egentligen inte är roligt, dansar åt sånt vi inte förstår och pratar om saker som man egentligen inte tror finns.
Sen slutar man le när de kommer och berättar hur dessa pojkar struntar i ett kärt hjärta, slänger sånt som är vackert i väggen och allt faller i tiotusentals glasbitar. Man ser hur all glädje försvinner och de skratt som innan kändes så äkta känns inte trovärdiga längre. I deras ögon ligger minnen som aldrig tycks försvinna, och man märker hur de försöker att inte bry sig trots att glasbitar ligger och skaver i varje steg dem tar.
Och det värsta är inte att det funnits någon där förut, att allt föll i glasbitar. Det värsta är att det kommer finnas någon efter, och att allt fint bara är ett minne blott.
           
               


Det finns en fara i att aldrig hitta vägen, det finns nåt vackert med att vandra den ändå

Och vi hittar glassplitter överallt.
Men vi tittar aldrig, vi bara går förbi.


Hundranittiotvåtimmar i slutet av gatan

Det jobbiga när man flyttar in hos sina vänner, lånar deras täcken, har tandborsten på toaletten och delar samma kylskåp är att man förr eller senare måste flytta ut. Då stjärnklara kvällar med prat om pojkar och minnen plötsligt försvinner. Man kan inte längre sitta i fönsterkarmen med täcken, filtar och hälsa på dem som går förbi. Det finns heller ingen som skrattar när man snubblar på trottoarkanten varje morgon, ingen som ligger och sover i sängen bredvid, eller någon som äter långsamt och man med tålamod får sitta och vänta.
För när man kommer hem blir det ensamt.
Och långa nätter känns av mer än när skratt hoppade omkring mellan väggarna.


The moonlit wings reflect the stars that guide me towards salvation

För att den är så jävla bra.


I en stad, fylld med stjärnor, fylld med skratt

Någon gång i början av mars trillar de ut genom ytterdörren och börjar räkna stjärnor. Springer förbi gatulampor och mörkret finns alldeles bakom dem.
Kommer till okänd plats där kylan så småningom känns av. Men det enda som syns i deras ögon är värme.
Skratt trillar ut och fastnar mellan trottoarkanter och lägger sig vid vägens slut någonstans.
De faller ner på trägolvet med blicken fast i det vita taket. Och de båda är omringade av gamla texter, ljusgröna väggar och ostämda gitarrer. Tårar börjar trilla nerför kinden av allt skratt. Men någonstans i tårarna finns sorgsenhet och de glada tårarna blir kalla. Det dröjer dock inte länge förrän kalla tårar byts ut mot varma skratt igen. Men om någon frågar har det aldrig hänt, trots att tårarna ligger kvar i blåvita filtar och rosarandiga täcken.


Det vackra sa farvälNågonstans, långt därborta.
Sprang vi runt och trodde att vi var de enda.
Och vi föll för färgen på himlen som befann sig ovanför oss.
Vinden blåste oss i nacken.
Barfota sprang vi runt och trodde att tiden stod still.
Men när färgen försvann och vinden bytt riktning insåg vi att tid var det enda vi behövde.
Tid för att förstå, vad som egentligen hände.

Och hur ska det gå?

Där sitter en liten pojke med blicken fast i sin serietidning med livfyllda ben och ett väldigt ungt hjärta. Samtidigt som damen bredvid sitter med röda ögon och armarna i kors och bara väntar på de tårar hon inte vill släppa fram. Och personen bakom disken serverar en stor kanelbulle med vitt pärlsocker till han som är lite längre och tappar mynt på golvet. Lite snett framför sitter ett förälskat par med tindrande ögon och hon ser så kär ut när han lägger armen om henne. Där, någonstans mellan serietidningar, kanelbullar och förälskade hjärtan sitter jag. Med blicken fäst i tomma intet och undrar vart jag kommer hamna i slutändan.


RSS 2.0