Mot stjärnorna

Det är nu jag åker iväg igen. Och sist när jag kom hem skrev jag det här. Men jag publicera det aldrig.

Åkte iväg ett tag, lite längre än när man lägger tandborsten hos sin vän en helg. Fick ett fullt schema som varade från morgon till kväll där dagarna var fyllda med intensivt arbete.
Fick känna på nya endorfiner. Små lyckorus smög sig på lite hela tiden och skratt började hoppa omkring. Ville egentligen ta en överdos av dessa endorfiner och låta dem ligga kvar ett bra tag. Det hade varit lättast så.
Sprang uppför backar och runt i cirklar, hoppade, låg i gräset, kände pulsen i huvudet och kunde knappt röra mig tillslut. Dagar blev till nätter som sedan blev till ännu fler dagar. Allt sprang iväg och någonstans slutade jag tänka. Det kunde vara från fem minuter till en halv dag. Men huvudsaken var att all fokus låg på annat vilket gjorde att det inte fanns plats för andra tankar.

En kväll blev det mörkt och musik spelades. Folk började dansa och det dröjde inte länge förrän vi alla stod och snurra på golvet med hög volym och alltför mycket ont i fötterna. Men det kom nya endorfiner och i just den sekunden ville jag stannna en evighet eller två. För att det var lättare där och det fanns inga tankar.
Vi gick hem den natten med en högtalare i händerna genom skogen där man inte såg någonting. Det var stjärnklart och jag kollade upp mot himlen samtidigt som jag snurrade ett varv. Jag kanske drömde alltför konstiga saker den natten. Men det spelade ingen roll. För det hade jag inte tid att tänka på dagen efter.

Men sedan blir det konstigt när man kommer hem och plötsligt får massa tid.
För vad ska jag med det till? Tänka? Det vill jag inte. Lyssna på musik jag förut gillade? Den spelas inte längre. Det är lättast så.
Och jag har lärt mig att de endorfiner som man innan levde på, som försvann för ett tag sedan, de kommer inte tillbaka. Därför blir det inte så roligt längre när man sätter sig i den mörkblå soffan och märker att de nya endorfinerna man precis fått tag på, de stannar inte lika länge.


En sen kväll mitt bland lampor och tvåhundrafemtio olika röster

- 1.80!
- Va?
- Jag är 1.80!

Det var nog inte det att han dök upp från ingenstans.
Det var nog mer att han var en främling som börja prata om sin längd, flaskor och oturen han hade i sitt spel.
Och det gjorde ingenting att han plötsligt försvann, för han sa tre gånger vart han skulle.


Hjärtklappning

"Seven minutes until heaven" sa hon. Och jag ler nog fortfarande lika stort när jag tänker på det.

Det här är kanske något av det gulligaste jag sett


(egentligen finns det så mycket att skriva om just det här, men tystnaden talar för sig själv)


Högt över koppartaken, mellanmjölk och handeldvapen

Leker odödlig
Springer ifrån sånt som är onödigt
Lever i stunden och tror på morgondagenAll ilska som fanns slutade brinna när den stjärnan föll

Jag var arg, så frukansvärt arg att jag stod sent en natt och skrek på allt jag tyckte var fel. Jag kunde ha fortsatt skrika hela den natten om jag ville, men när jag blängde snabbt på himlen slutade en stjärna brinna. Den föll och jag tappade andan i någon sekund. Mina ord tog slut och jag hade inget kvar att säga. Det var mycket som fortfarande var fel men i den stunden gjorde det ingenting.


Vi var små och visste inte vad framtiden hade att erbjudaNu är vi lite större men vet fortfarande inte.

Andetag                               Egentligen ser allt ut såhär.


På varsin sida av vägen, som en främling för varannFör innan var tid något jag behövde som mest. Något som inte räckte till och som sprang iväg lite för fort.
Nu är tid allt jag har och jag undrar vart man egentligen gör av den.

Bakom varje stjärna döljer sig en annan

Vanligtvis sover jag på helgerna, gärna hur länge som helst. Jag låter gärna halva dagen försvinna och när jag drar upp rullgardinerna träffar solen varje del av mitt ansikte. Men plötsligt vaknar man tidigt och kan inte svara på frågor som "varför är du uppe så tidigt?"
För själv vet man inte.
Sen sätter man på alldeles för hög musik och dansar runt medan tiden står stilla och inte vill fortsätta gå.
Man åker och tränar så hårt att kroppen inte riktigt orkar resa sig. Sen bjuder man hem den där vännen som aldrig är tråkigt sällskap. Mest för att få de där endorfinerna som emellanåt kan vara svåra att hitta.


Och jag står kvar på samma ställe och bara snurrar runt

Det är kväll och regnet föll för inte alls längesen. Jag väntar på ett tåg som alltid går till huset där jag bor. Saken är den att jag vill inte alltid åka dit, jag vill inte alltid sätta mig på samma tåg. Jag vill åka det tåget som går någon minut före mitt. Som tar mig bort härifrån och dit där mina mungipor är som gladast. Där vill jag stanna en evighet eller två. Det kanske hade varit lättast så. Men nu är det torsdagskväll och mitt tåg är försenat nitton minuter och trettiosju sekunder. Jag såg det andra tåget åka iväg och jag önskade lite för mig själv att jag satt på det. Istället kommer jag hem och lägger mig i täcket jag alltid sover i, somnar, och drömmer om sånt jag fortfarande inte förstår mig på.

Tålamodet föll rakt ner i golvet

Det ligger nycklar lite överallt, men det är inte förrän vi snubblar på dem som vi inser hur dumt placerade dem är. Och jag går runt med samma nyckel varje dag. Skillnaden är att jag tappade den för ett litet tag sedan. Den försvann och jag sprang runt och letade efter den. Då jag plockade upp alla dessa dumt placerade nycklar och testade om någon av dem var min. Men ingen passade den dörr som jag vanligtvis brukade gå igenom.
Däremot öppnades ett dussin andra som visade vad de nya nycklarna kunde erbjuda.
Men jag stängde dem lika fort som jag öppnade dem.
Jag försökte att inte lägga handen i jackfickan där den alltid brukade ligga.
Men det hände att jag gjorde det ändå och jag insåg hur tomt det var. Ingenting fanns där. Jag blev nog lika besviken varje gång men det visste ingen om. Men när jag en dag flyttade på ett bord föll en nyckel ner på golvet och jag vände mig hastigt om.
Det var min nyckel. Fast nu var den lite skavd. Den var inte i perfekt skick längre.
För jag hade missat den trots att den legat framför mig hela tiden.

RSS 2.0